Hovězí na máslové dýni, batátech a bylinkách zpět

Ingredience:
hovězí maso (loupaná plec)cca 650 gmáslová dýně450 gbatáty250 g
česnek2 stroužkymalá cibule1 kssůl dle chuti
pepř dle chutirozmarýn2 snítkytymián3 snítky
oregano2 snítkyvývar700 mlGhí nebo jiný tuk dle potřeby
hovězí maso (loupaná plec) cca 650 g, máslová dýně 450 g, batáty 250 g, česnek 2 stroužky, malá cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rozmarýn 2 snítky, tymián 3 snítky, oregano 2 snítky, vývar 700 ml, Ghí nebo jiný tuk dle potřeby

Příprava

Dlouho jsem měla chuť na nějaké jídlo s dýní. Vím, že není úplně jejich sezóna, ale prostě mě na ni přepadla nesmírná chuť. V obchodě měli zrovna krásné, máslové dýně a tak nešlo odolat. Měla jsem i skvělé hovězí maso a tak jsem tyto dvě hlavní ingredience spojila a obohatila o nejoblíbenější bylinky, a to rozmarýn, tymián a oregáno. Vzniklo z toho velice chutné jídlo.

Nejprve si očistíme maso a nakrájíme na větší kostky a mírně osolíme. V tlakovém hrnci si na Ghí maso zatáhneme. Poté jej vyndáme stranou a zesklovatíme si cibulku, poté přidáme stroužky česneku a po chvíli nakrájenou dýni a batáty. Chvíli orestujeme a přidáme všechny bylinky a maso. Vše zalijeme vývarem a pozvolna vaříme cca 1 hodinu. Poté opatrně otevřeme, vyjmeme maso a snítky bylinek, a část zeleniny odebereme a rozmixujeme a vrátíme zpět. Omáčka se tak zeleninou sama zahustí.

Omáčku pak dosolíme a dopepříme. Lze umixovat i všechnu zeleninu, pak vznikne krémová omáčka.

2016-06-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI