Ingredience: | |||||
hovězí maso | cca 950 g | krájená rajčata v plechovce | 400 g | oregano | 4 snítky |
třtinový cukr | 1 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby | sladká paprika | 2 lžičky | cibule | 1 ks |
česnek | 1 velký stroužek | vývar | cca 500 ml |
Je tu víkend a opět je třeba určit směr vaření spíše ke klasické kuchyni, protože jsou doma i chlapští strávníci. S ohledem na tuto skutečnost jsem zvolila hovězí maso a jeho úpravu na omáčku společně s rajčaty a oregánem. Přiznám se, že v tomto případě to bylo velmi povedené a tato úprava se u nás určitě zabydlí.
Maso si nejprve očistíme a nakrájíme na větší kostky a mírně osolíme. Poté si jej v tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme. Maso vyjmeme a dáme stranou. Pak v hrnci zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme. Přidáme papriku a opět opékáme. Poté přidám krájená rajčata, pokud je třeba i lžíci třtinového cukru, promícháme a nakonec přidáme snítky oregána a vrátíme maso zpět do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni cca 45-50 minut. Poté dle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s přílohou dle naší chuti, a to např. s těstovinami nebo polentovým knedlíkem.
Inspirovala jsem se na webu albert.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI