Hovězí nudličky s pikantní uzeninou zpět

Ingredience:
hovězí roštěná700 gbačajská klobása200 ggazdovská slanina150 g
rajčatový protlak100 mlolej2 lžícecibule1 ks
česnek2 stroužkymrkev2 kssůl dle chuti
pepř dle chutivývar nebo voda na podlitínasekané lístky petržele na posypání
hovězí roštěná 700 g, bačajská klobása 200 g, gazdovská slanina 150 g, rajčatový protlak 100 ml, olej 2 lžíce, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, mrkev 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vývar nebo voda na podlití, nasekané lístky petržele na posypání

Příprava

Hovězí maso máme moc rádi v jakékoli úpravě. Tentokrát to byla kombinace s uzeninou a mrkví.

Maso nakrájíme na plátky a ty pak přes vlákno na nudličky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.

Klobásu a mrkev nakrájíme na širší hranolky, slaninu na proužky, cibuli na půlměsíčky a česnek na tenké plátky.

V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a restujeme dosklovata. Přidáme nakrájené maso a necháme ho prudce zatáhnout.

Přidáme protlak, rychle promícháme, podlijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem dusíme.

Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu a mrkev, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.

Na přílohu se hodí různě upravené brambory, nebo rýže.

Druh slaniny a klobásy přizpůsobíme svým chutím. Pokud máme možnost, protlak použijeme domácí výroby.

2017-08-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI