Ingredience: | |||||
hovězí maso | 150 g | cibule | 1 ks | kulatá bílá ředkev | 1 ks |
mrkev | 100 g | fialová mrkev | 40 g | petržel | 40 g |
lahůdková maďarská paprika Grešík | 1 lžička | sůl | dle chuti | majoránka | dle chuti |
České Ghíčko | dle potřeby | voda | dle potřeby | quinoa (1:1 červená:světlá) | dle potřeby |
Vypadá to, že náš malý jedlík má masové období. Druhý den neslyším nic jiného než mamííí maso jo? Takže dnes tedy jeho vyžádané maso, které sklidilo velký úspěch. Když jsem naservírovala, ozývalo se jen pomlaskávání. Když jsem si dovolila synovi pomoci, byla jsem odstrčena s odpovědí "mami sám", maso si těžce hájil a odevzdal mi prázdný talíř, to jsou právě ty okamžiky, kdy srdíčko radostí zaplesá, a máte hřejivý pocit.
Na Českém Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, které necháme zatáhnout, osolíme, přidáme červenou papriku a zalijeme vodou, necháme vařit. Když je zelenina měkčí, přidáme pokrájenou zeleninu - bílou ředkev, mrkev, petržel a vaříme do změknutí zeleniny, nakonec přidáme majoránku, případně dosolíme a krátce povaříme.
Podáváme s quinou, která vyniká svou jednoduchou přípravou. Vařte podobně jako rýži (2 díly vody na 1 díl Quinoy) po dobu 15-20 minut. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí.
Přílohy jsou variabilní, můžete podávat s bramborami, rýží nebo vaší oblíbenou přílohou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI