Ingredience: | |||||
hovězí zadní maso vcelku | 900 g | vývar | 70 ml | středně velké brambor | 5 ks |
cibule | 3 ks | barevná kapie | 2 ks | barevný pepř z mlýnku | dle chuti |
granulovaný česnek | 2 lžíce | olej | 1 lžíce | ||
Dále budeme potřebovat: | |||||
olej | 2 lžíce | sůl | dle chuti | posekané petrželové lístky | dle chuti |
Pro majitele pomalého hrnce tady mám nový receptík. Sice jsem určitě nevymyslela nic světoborného, ale naše rodinka si pochutnala. Použila jsem krásný kus hovězí kližky, ale jinak můžete připravit z hovězího zadního.
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky.
Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny odpočinout.
Zeleninu očistíme.
Brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli na půlkolečka a papriky na proužky.
Plátky masa osolíme a ve větší pánvi na rozehřátém oleji je prudce po obou stranách opečeme.
Do nádoby pomalého hrnce dáme se solí promíchané brambory.
Zasypeme je nakrájenou paprikou a polovinou nakrájené cibule.
Poklademe osmaženými plátky masa a zasypeme zbytkem cibule.
Do pánve s výpekem dáme vývar, převaříme a nalijeme do pomalého hrnce.
Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.
Porce na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Zelenina pustila hodně šťávy a tak manžel, který moc brambory nemusí, měl rýži.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI