Hovězí plátky na zelenině v pomalém hrnci zpět

Ingredience:
hovězí zadní maso vcelku900 gvývar70 mlstředně velké brambor5 ks
cibule3 ksbarevná kapie2 ksbarevný pepř z mlýnku dle chuti
granulovaný česnek2 lžíceolej1 lžíce
Dále budeme potřebovat:
olej2 lžícesůl dle chutiposekané petrželové lístky dle chuti
hovězí zadní maso vcelku 900 g, vývar 70 ml, středně velké brambor 5 ks, cibule 3 ks, barevná kapie 2 ks, barevný pepř z mlýnku dle chuti, granulovaný česnek 2 lžíce, olej 1 lžíce, olej 2 lžíce, sůl dle chuti, posekané petrželové lístky dle chuti

Příprava

Pro majitele pomalého hrnce tady mám nový receptík. Sice jsem určitě nevymyslela nic světoborného, ale naše rodinka si pochutnala. Použila jsem krásný kus hovězí kližky, ale jinak můžete připravit z hovězího zadního.

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. 

Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny odpočinout. 

Zeleninu očistíme. 

Brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli na půlkolečka a papriky na proužky.

Plátky masa osolíme a ve větší pánvi na rozehřátém oleji je prudce po obou stranách opečeme

Do nádoby pomalého hrnce dáme se solí promíchané brambory.

Zasypeme je nakrájenou paprikou a polovinou nakrájené cibule.

Poklademe osmaženými plátky masa a zasypeme zbytkem cibule.

Do pánve s výpekem dáme vývar, převaříme a nalijeme do pomalého hrnce.

Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. 

Porce na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Zelenina pustila hodně šťávy a tak manžel, který moc brambory nemusí, měl rýži.

2017-10-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI