Hovězí po Znojemsku zpět

Ingredience:
hovězí zadní800 gcibule3 ksuzený špek25 g
okurky + lák z okurek4 ksvločky dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutiolej nebo sádlo dle potřebyvývar dle potřeby
hovězí zadní 800 g, cibule 3 ks, uzený špek 25 g, okurky + lák z okurek 4 ks, vločky dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej nebo sádlo dle potřeby, vývar dle potřeby

Příprava

Co si budeme povídat, je to prostě taková roštěná s okurkami.

Jsou dva způsoby, jak na to. Buď můžete nechat maso v celku a péct ho v troubě a nebo ho rozkrájet na plátky. Já zvolila tu druhou variantu, protože je to rychlejší.

Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a v hrnci pozvolna opékejte na oleji pěkně do hněda. Chce to svůj čas, proto na ni nechvátejte a nechte ji vysmažit do hněda. Pozor, nesmí se spálit. To dodá omáčce chuť i nepřekonatelnou barvu. K cibulce přidejte na malé kostičky nakrájený špek a nechte ho pozvolna vypékat s cibulkou. Špek dodá omáčce na chuti. 

Maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete je. Když je cibulka hotová, odhrňte ji na stranu hrnce a v hrnci nechte zatáhnout plátky masa. Potom vše zalijte vodou či vývarem, přidejte vločky (které omáčku zahustí), popřípadě dochuťte ještě solí a pepřem. Přilijte trochu láku z okurek, přiklopte poklicí a nechte pozvolna vařit asi dvě hodin. Dobu vaření můžete zkrátit pomocí tlakového hrnce. Ale tam se mohou vločky připalovat. Proto je to potřeba hlídat nebo je do hrnce nedávejte a omáčku pak zahustěte obvyklým způsobem. 

Když je maso měkké, rozkrájejte okurky buď na kostičky či kolečka a přidejte je do omáčky.

Servírujte s knedlíkem nebo dušenou rýží.

2018-04-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI