Hovězí s dýňovo-rajčatovou omáčkou a bazalkou z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
hovězí kýta700 gmáslová dýně1/2 ksrajčata1 konzerva
velká cibule1 ksmrkev1 ksčesnek1 stroužek
bobkový list2 ksčervená paprika1/2 lžičkysušená bazalka1 lžička
čerstvá nasekaná bazalka hrstkaghíčko nebo olej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
hovězí kýta 700 g, máslová dýně 1/2 ks, rajčata 1 konzerva, velká cibule 1 ks, mrkev 1 ks, česnek 1 stroužek, bobkový list 2 ks, červená paprika 1/2 lžičky, sušená bazalka 1 lžička, čerstvá nasekaná bazalka hrstka, ghíčko nebo olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Ať žije pomalý hrnec! Večer to tam naházíte, ráno rozmixujete a můžete podávat. Navíc hovězí nebo zvěřina je po několika hodinách prostě dokonalá.

Na ghíčku si osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přihodíme k ní kostky masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pomalého hrnce, přidáme na kostky nakrájenou dýni, kolečka mrkve, konzervu rajčat, nakrájený česnek a koření. Vše dobře promícháme a necháme pomalit na cca 6 hodin na nejnižší stupeň. Nakonec vylovíme bobkový list, vyndáme maso a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Případně dosolíme, vrátíme maso a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila kukuřičné těstoviny.

2016-05-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI