Ingredience: | hovězí maso | 800 g | slaniny / špek | 150 g | |
dýně hokaido | 1/2 | celer | 1 ks | mrkev | 2 ks |
menší rajče | 2 ks | citron | 1 ks | bobkový list | 4 ks |
nové koření | 4 ks | bílé víno | 3 dcl | voda | 3 dcl |
smetana | 2 dcl | sůl | špetka | pepř | špetka |
Hrnkový knedlík: | |||||
mléka | 1 hrnek | hrubá mouka | 1 hrnek | vejce | 2 ks |
rohlík | 2 ks | sůl | 1 lžička |
Nedávno mě kamarádka prosila o radu s tím, že v lednici má jen hovězí maso a dýni. Inspirována svíčkovou omáčkou, na kterou jsem měla obrovskou chuť hned, když řekla "mám hovězí a nevím co z něj", vymyslela jsem pro ni tuto omáčku. A od té doby jsem měla místo svíčkové chuť na ni, takže ani realizace z mé strany na sebe nenechala dlouho čekat.
Tuhle omáčku jsem dělala v podstatě, jako svíčkovou, jen jsem přidala dýni. Hovězí maso jsem nasolila a prošpikovala špekem. Můžete použít i libovolnou slaninu. prostě, co dům dá. Položila na plech a zasypala ho drobně nakrájenou zeleninou, kterou jsme si připravili dle surovin. Samozřejmě koření nezapomenout a zalít bílým vínem. Zbytek dolejete vodou a zavíráme plech. Dáme do trouby cca. na dvě hodiny, dokud není hovězí maso měkké.
Poté vyndám maso, přecedím šťávu či si dáte práci s vyndáváním koření zvlášť.
Poté rozmixuji, zjemním smetanou, kterou nechám lehce projít varem a případně dochutím. Solí, vínem či octem. Dle chuti každého.
přeji Vám doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI