Hovězí s rajskou omáčkou trochu jinak zpět

Ingredience:
hovězí krk, nebo pero600 gsádlo2 - 3 lžícerajčatová šťáva1 balení
malý rajčatový protlak1 kshladká mouka1 - 2 lžícemalá cibule2 ks
mletá skořice1 lžičkabadyán špetkacelý pepř dle chuti
cukr dle chutisůl dle chutilístky bazalky dle chuti
Příloha:
houskový knedlík dle potřeby
hovězí krk, nebo pero 600 g, sádlo 2 - 3 lžíce, rajčatová šťáva 1 balení, malý rajčatový protlak 1 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, malá cibule 2 ks, mletá skořice 1 lžička, badyán špetka, celý pepř dle chuti, cukr dle chuti, sůl dle chuti, lístky bazalky dle chuti, houskový knedlík dle potřeby

Příprava

Mám pro vás tip na skvělý oběd. Hovězí s rajskou zná asi úplně každý, ale každý ji dělá jinak. Já jsem byla zvyklá dělat ji podle babiččina receptu, ale včera jsem ji připravila "trochu jinak" a věřte, bylo to famózní! Ze základní receptury jsem odebrala nové koření, bobkový list a na místo toho jsem přidala skořici, špetku badyánu a bazalku. Kdo by rád zkusil rajskou jinak, můžete tedy podle dnešnímu receptíku a kdo by raději zůstal u klasiky, nechť se podívá na sestřih z 9. dílu pořadu Vaříme s Vendy, kde jsme klasickou rajskou s Vendulkou vařily.

V hrnci v osolené vodě si uvaříme hezký kousek hovězího masa předního. Po vychladnutí vyjmeme maso a nakrájíme na plátky. Vývar si odložíme na později, nebo jej využijeme na polévku. 

Na sádle uděláme z mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli trochu soli, trochu cukru, promícháme a zalijeme rajčatovou šťávou v krabičce a jedním protlakem. Do čajového sítka vložíme celý pepř a lístky bazalky. Směs zamícháme, zalijeme vodou (nebo odloženým vývarem), přidáme sítko a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník. Na talíř naservírujeme houskové knedlíky, plátky uvařeného hovězího masa a přelijeme rajskou omáčkou. 

Doporučuji bazalku z českých skleníků z Miroslavi u Brna, které nakoupíte ve všech větších obchodech. Poznávací znamení pro Bylinky.cz je: "Jsou to bylinky v hranatém květináčku."

2017-03-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI