Hovězí s thajskou bazalkou zpět

Ingredience:
mleté hovězí maso500 gšalotka2 kschilli paprička1 ks
česnek2 stroužkyrybí omáčka2 lžícesojová omáčka2 lžíce
cukr1 lžícethajská bazalka1 šálekjarní cibulka2 ks
limetka dle chuti
mleté hovězí maso 500 g, šalotka 2 ks, chilli paprička 1 ks, česnek 2 stroužky, rybí omáčka 2 lžíce, sojová omáčka 2 lžíce, cukr 1 lžíce, thajská bazalka 1 šálek, jarní cibulka 2 ks, limetka dle chuti

Příprava

Jedna z mých oblíbených věcí poslední doby. Trvá asi 20 minut, takže nic náročného. Takže se opět budu opakovat, když řeknu, že recept je fakt jednoduchý a zvládne ho každý. Navíc kombinace slaného, sladkého a kyselého v jednom je úžasná.

Na pánvi osmažte na kostičky nakrájené šalotky, nakrájený česnek a přidejte maso. Asi 10 minut promíchávejte. Přidejte na jemno nasekané chilli, rybí omáčku, cukr, limetku a bazalku. Vše společně vařte asi minutu. Poté posypte jarní cibulkou a můžete třeba i arašídy. 

Můžete podávat s rýží, ale jelikož se doma snažíme jíst zdravě, udělala jsem k tomu cuketové nudle.

2018-10-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI