Hovězí sekaná s červenou řepou zpět

Ingredience:
hovězí mleté maso500 gstředně velká řepa (vařená, vakuovaná)2 kscibule1 ks
vejce1 ksčesnek2 stroužkymajoránka1 lžíce
pažitka1 lžícečerstvý tymián3 větvičkykukuřičná strouhanka5 lžic
jemné ovesné vločky5 lžicsůl dle chutipepř dle chuti
Příloha:
brambory/bramborová kaše dle potřeby
hovězí mleté maso 500 g, středně velká řepa (vařená, vakuovaná) 2 ks, cibule 1 ks, vejce 1 ks, česnek 2 stroužky, majoránka 1 lžíce, pažitka 1 lžíce, čerstvý tymián 3 větvičky, kukuřičná strouhanka 5 lžic, jemné ovesné vločky 5 lžic, sůl dle chuti, pepř dle chuti, brambory/bramborová kaše dle potřeby

Příprava

Červená řepa obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a stopových prvků. S hovězím masem tvoří velmi chutnou kombinaci a navíc dodá sekané svěží barvu i chuť. Vyzkoušejte ji také.

Hovězí maso smícháme s najemno nastrouhanou červenou řepou, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a bylinkami. Směs dobře prohněteme rukama, aby se všechny ingredience propojily. Přidáme strouhanku a ovesné vločky, podle chuti osolíme a opepříme a znovu dobře prohněteme rukama. Utvoříme šišku, kterou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme přikryté na 180 stupňů asi 45 minut. Poté odkryjeme a pečeme ještě dalších 15 minut, aby se utvořila kůrka. V této době několikrát přelijeme výpekem. Můžeme podávat s bramborem nebo bramborovou kaší.

2016-05-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI