Ingredience: | |||||
hovězí mleté maso | 500 g | středně velká řepa (vařená, vakuovaná) | 2 ks | cibule | 1 ks |
vejce | 1 ks | česnek | 2 stroužky | majoránka | 1 lžíce |
pažitka | 1 lžíce | čerstvý tymián | 3 větvičky | kukuřičná strouhanka | 5 lžic |
jemné ovesné vločky | 5 lžic | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Příloha: | |||||
brambory/bramborová kaše | dle potřeby |
Červená řepa obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a stopových prvků. S hovězím masem tvoří velmi chutnou kombinaci a navíc dodá sekané svěží barvu i chuť. Vyzkoušejte ji také.
Hovězí maso smícháme s najemno nastrouhanou červenou řepou, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a bylinkami. Směs dobře prohněteme rukama, aby se všechny ingredience propojily. Přidáme strouhanku a ovesné vločky, podle chuti osolíme a opepříme a znovu dobře prohněteme rukama. Utvoříme šišku, kterou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme přikryté na 180 stupňů asi 45 minut. Poté odkryjeme a pečeme ještě dalších 15 minut, aby se utvořila kůrka. V této době několikrát přelijeme výpekem. Můžeme podávat s bramborem nebo bramborovou kaší.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI