Hovězí sekaná s patizonem a saturejkou zpět

Ingredience:
hovězí mleté maso500 gpatizon380 gčesnek4 stroužky
vejce1 kscibule1 kssaturejka hrstka
petrželka hrstkainstantní rýžová kaše4 vrchovaté lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
hovězí mleté maso 500 g, patizon 380 g, česnek 4 stroužky, vejce 1 ks, cibule 1 ks, saturejka hrstka, petrželka hrstka, instantní rýžová kaše 4 vrchovaté lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Nedělní oběd jak se patří, pěkně vypečený (smích). Navíc s novinkou v mojí kuchyni a to patizonem. Pro ty, kdo ho jedí poprvé (jako já), je to druh dýně, ale mě připadá jako by to byl kříženec dýně a cukety. I použití je podobné, takže fantazii se meze nekladou.

Patizon oloupeme, nastrouháme na jemno, osolíme a necháme vypotit. Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, vejcem, nakrájenou cibulí, čerstvými bylinkami a vymačkaným patizonem. Podle chuti dosolíme a zahustíme instantní rýžovou kaší. Rukama pořádně propracujeme, aby se směs dobře spojila. Vytvarujeme šišku a přendáme do vymazaného pekáčku. Lehce podlijeme vodou a pečeme přikryté na 190 stupňů asi 45 minut. Poté odkryjeme a necháme dopéct kůrčičku ještě asi 15 minut na horký vzduch. Podáváme klasicky s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.

2016-08-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI