Ingredience: | |||||
hovězí mleté maso | 500 g | patizon | 380 g | česnek | 4 stroužky |
vejce | 1 ks | cibule | 1 ks | saturejka | hrstka |
petrželka | hrstka | instantní rýžová kaše | 4 vrchovaté lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Nedělní oběd jak se patří, pěkně vypečený (smích). Navíc s novinkou v mojí kuchyni a to patizonem. Pro ty, kdo ho jedí poprvé (jako já), je to druh dýně, ale mě připadá jako by to byl kříženec dýně a cukety. I použití je podobné, takže fantazii se meze nekladou.
Patizon oloupeme, nastrouháme na jemno, osolíme a necháme vypotit. Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, vejcem, nakrájenou cibulí, čerstvými bylinkami a vymačkaným patizonem. Podle chuti dosolíme a zahustíme instantní rýžovou kaší. Rukama pořádně propracujeme, aby se směs dobře spojila. Vytvarujeme šišku a přendáme do vymazaného pekáčku. Lehce podlijeme vodou a pečeme přikryté na 190 stupňů asi 45 minut. Poté odkryjeme a necháme dopéct kůrčičku ještě asi 15 minut na horký vzduch. Podáváme klasicky s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI