Hovězí srdce s dýňovou omáčkou zpět

Ingredience:
hovězí srdce800 gmrkev1 kspetržel1 ks
celer1 silnější plátekbobkový list1 ksnové koření5 kuliček
pepř5 kuličeksůl špetka
Dále budeme potřebovat:
dýně Hokkaido600 gMoravanka330 gvývar ze srdce500 ml
smetana200 mlsůl dle chuti
hovězí srdce 800 g, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, celer 1 silnější plátek, bobkový list 1 ks, nové koření 5 kuliček, pepř 5 kuliček, sůl špetka, dýně Hokkaido 600 g, Moravanka 330 g, vývar ze srdce 500 ml, smetana 200 ml, sůl dle chuti

Příprava

Z dýní mám nejraději Hokkaido a moc ráda z ní tvořím různé dobroty. Vyzkoušejte i vy mou pikantní dýňovou omáčku s hovězím srdíčkem.

Srdce očistíme od krevních sraženin, déme do hrnce, nejlépe tlakového, přidáme kořenovou zeleninu, koření a sůl. Zalijeme litrem vody a pod tlakem vaříme cca 50 minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme a srdce nakrájíme na silnější plátky. Koření a část vývaru odebereme a v hrnci necháme 500 ml.

Obsah sklenky s Moravankou bez chilli papričky dáme do cedníku, propláchneme vodou a přemístíme do tlakového hrnce k vývaru. Přidáme na větší kousky nakrájenou dýni, plátky srdíčka a opět pod tlakem vaříme 10 minut.

Poté plátky srdíčka z hrnce vyndáme a dáme stranou. Vše v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme a naředíme smetanou na konzistenci omáčky. Necháme projít varem, podle potřeby ochutíme solí a podáváme s plátky srdíčka.

Na přílohu se hodí knedlík nebo rýže.

2017-09-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI