Hovězí závitek s cuketovo žampionovou omáčkou zpět

Ingredience:
hovězí plec300 g (plátek)česnek2 stroužkyplnotučná hořčice2 lžičky
anglická slanina4 plátkynatvrdo uvařená vejce2 kssůl dle chuti
pepř špetka
Pod maso:
větší cibule1 kssádlo1 lžícemladá cuketa1 ks
plnotučná hořčice1 lžícežampiony250 gmáslo1 lžíce
pepř špetka
hovězí plec 300 g (plátek), česnek 2 stroužky, plnotučná hořčice 2 lžičky, anglická slanina 4 plátky, natvrdo uvařená vejce 2 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, větší cibule 1 ks, sádlo 1 lžíce, mladá cuketa 1 ks, plnotučná hořčice 1 lžíce, žampiony 250 g, máslo 1 lžíce, pepř špetka

Příprava

Skvělá dobrota pro milovníky hub a cukety, ze kterých lze připravit skvělou omáčku k masu.

Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Česnek utřeme a maso ním z jedné strany potřeme. Přidáme hořčici, poklademe slaninou, v řadě za sebou umístíme vejce, závitek smotáme a zajistíme sponkou nebo potravinovou nití. V hrnci rozpálíme sádlo, maso zprudka ze všech stran opečeme a pak dáme stranou. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova. Přihodíme na kostičky pokrájenou cuketu, osolíme, přidáme hořčici a chvilku zarestujeme. Vrátíme závitek, podlejeme vodou nebo vývarem (do 2/3 masa) a dusíme doměkka. Na lžíci másla si orestujeme na plátky pokrájené žampiony, které opepříme. Nakonec, až se nám vypaří veškerá tekutina, žampiony osolíme. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Tím se nám zahustí. Přidáme podušené žampiony. Maso zbavíme niti a pokrájíme na porce. Podáváme s těstovinou nebo rýží.

2015-05-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI