Ingredience: | |||||
hovězí plec | 300 g (plátek) | česnek | 2 stroužky | plnotučná hořčice | 2 lžičky |
anglická slanina | 4 plátky | natvrdo uvařená vejce | 2 ks | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | ||||
Pod maso: | |||||
větší cibule | 1 ks | sádlo | 1 lžíce | mladá cuketa | 1 ks |
plnotučná hořčice | 1 lžíce | žampiony | 250 g | máslo | 1 lžíce |
pepř | špetka |
Skvělá dobrota pro milovníky hub a cukety, ze kterých lze připravit skvělou omáčku k masu.
Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Česnek utřeme a maso ním z jedné strany potřeme. Přidáme hořčici, poklademe slaninou, v řadě za sebou umístíme vejce, závitek smotáme a zajistíme sponkou nebo potravinovou nití. V hrnci rozpálíme sádlo, maso zprudka ze všech stran opečeme a pak dáme stranou. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova. Přihodíme na kostičky pokrájenou cuketu, osolíme, přidáme hořčici a chvilku zarestujeme. Vrátíme závitek, podlejeme vodou nebo vývarem (do 2/3 masa) a dusíme doměkka. Na lžíci másla si orestujeme na plátky pokrájené žampiony, které opepříme. Nakonec, až se nám vypaří veškerá tekutina, žampiony osolíme. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Tím se nám zahustí. Přidáme podušené žampiony. Maso zbavíme niti a pokrájíme na porce. Podáváme s těstovinou nebo rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI