Hrášek s mátovou chutí a uzeninou zpět

Ingredience:
zmražený hrášek400 gcitron1 ksčerstvá máta4 lístky
sýr čedar50 gčesnek1 stroužekvoda dle potřeby
sůl dle chutimletý pepř dle chutiolivový olej1 lžíce
libovolná uzenina dle chuticibulka dle chutisádlo dle potřeby
zmražený hrášek 400 g, citron 1 ks, čerstvá máta 4 lístky, sýr čedar 50 g, česnek 1 stroužek, voda dle potřeby, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, olivový olej 1 lžíce, libovolná uzenina dle chuti, cibulka dle chuti, sádlo dle potřeby

Příprava

Dneska jsem vyzkoušela takový experiment v podobě hrášku s mátou a opečenou uzeninou. Jistě vás tento recept mile překvapí.

Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme asi 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a ponorným mixerem část (1/3 podrtíme). 
Do této směsi přidáme 2 lžičky olivového oleje, nastrouhaný sýr čedar a zakápneme citronem. Promícháme s dalším nerozmixovaným hráškem. Pokud je směs příliš hustá, přidáme olivový olej. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.
Podáváme s opečenou uzeninou. Posypeme hustě osmaženou cibulkou.
Je to takové polopyré, část hrášku je rozmixovaná a část hrášku zůstává bez mixování.

2016-12-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI