Hráškové noky pro děti od 8 měsíců zpět

Ingredience:
mražený hrášek200 ghraška na zahušťování80 gvejce1 ks
sůl dle chutipepř špetka
mražený hrášek 200 g, hraška na zahušťování 80 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Tento recept mám už delší dobu v šuplíku a jeho autorkou je můj velký kuchařský vzor Naděnka. Ona je dělá s moukou, já jsem v experimentech s luštěninami šla ještě dál a zahustila je rovnou hraškou. Když hrách, tak pořádně.

Mražený hrášek přelijte vroucí vodou a nechte krátce prohřát. Poté rozmixujte s jedním vajíčkem a vzniklou hmotu zahustěte hraškou či moukou. Dle chuti můžete ještě osolit a opepřit, hodila by se možná i troška česneku. 

Pomocí lžičky tvarujte nočky, které budete házet do vroucí vody. Od vyplavání na povrch je povařte ještě asi 2 minuty.
 
Podávat můžete jako já s bryndzou (pro děti je ale dost slaná) a šunkou nebo slaninou, dětem můžete nahradit třeba zakysanou smetanou a při dietě ricottou nebo sýrem cottage.

Dětská specifika

  • hrášek (tím pádem i hraška, což je vlastně jen vychucená hrachová směs) je tabulkově vhodný pro děti od 8 měsíců. Problematickým by mohlo být pouze to, že hraška je již ochucená a i solená, takže dětem do roka bych spíš dala některý vhodný druh rostlinné mouky místo hrašky.
  • děti do 1 roku by také neměly dostávat celé vejce - v tom případě použijte pouze žloutek a uberte trošku mouky.
2015-08-03 Hlavní chody

Poznámka

Místo hrašky můžete použít klasickou, a nebo i alternativní rostlinnou mouku.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI