Hříbky na paprice zpět

Ingredience:
tvrdé hříbky400 gzeleninový vývar350 ml31% smetana ke šlehání200 g
silný plátek máslo2 cmmalá cibule1 kssladká mletá paprika1 zarovnaná lžíce
solamyl1 zarovnaná lžícedrcený kmín1/2 lžičkymletý pepř špetka
sůl dle chuti
tvrdé hříbky 400 g, zeleninový vývar 350 ml, 31% smetana ke šlehání 200 g, silný plátek máslo 2 cm, malá cibule 1 ks, sladká mletá paprika 1 zarovnaná lžíce, solamyl 1 zarovnaná lžíce, drcený kmín 1/2 lžičky, mletý pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Když může být kuře na paprice, tak proč si na paprice neudělat třeba i hříbky.

Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na rozehřátém másle, přidáme na kostičky nakrájené hříbky a promícháme. Dále přidáme bobkový list a kmín, zasypeme paprikou a opět promícháme. Ihned zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou, slabým varem dusíme 15 minut.

Ve smetaně rozmícháme solamyl, vlijeme k podušeným hříbkům, opepříme a necháme minutu povařit. Na přílohu se hodí vařené brambory.

2019-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI