Ingredience: | |||||
tvrdé hříbky | 400 g | zeleninový vývar | 350 ml | 31% smetana ke šlehání | 200 g |
silný plátek máslo | 2 cm | malá cibule | 1 ks | sladká mletá paprika | 1 zarovnaná lžíce |
solamyl | 1 zarovnaná lžíce | drcený kmín | 1/2 lžičky | mletý pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
Když může být kuře na paprice, tak proč si na paprice neudělat třeba i hříbky.
Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na rozehřátém másle, přidáme na kostičky nakrájené hříbky a promícháme. Dále přidáme bobkový list a kmín, zasypeme paprikou a opět promícháme. Ihned zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou, slabým varem dusíme 15 minut.
Ve smetaně rozmícháme solamyl, vlijeme k podušeným hříbkům, opepříme a necháme minutu povařit. Na přílohu se hodí vařené brambory.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI