Ingredience: | |||||
sušené hřiby | 1 hrnek (350ml) | větší brambory | 4 ks | mrkev | 1 ks |
cibule | 1 ks | celer | 1 silnější plátek | bobkový list | 2 ks |
nové koření | 4 kuličky | máslo | 2 lžíce | hladká mouka | 3 lžíce |
mletý pepř | dle chuti | sůl | dle chuti | sladká smetana | dle potřeby |
hladkolistá petržel | dle chuti | ||||
Dále budeme potřebovat: | |||||
mikrotenový sáček | dle potřeby | vejce | dle potřeby | olej | 1/4 lžičky |
sůl | dle chuti |
Máte-li větší množství sušených hříbků, vyzkoušejte hřibovou omáčku se zeleninou a zastřeným vejcem.
Ve větším hrnci namočíme na hodinu do 600 ml studené vody sušené hřiby. Po hodině uvedeme do varu. Přidáme koření, sůl, mletý pepř a na kostičky nakrájenou zeleninu.
Dále přidáme z drobně nakrájené cibule, másla a mouky do světlé barvy osmaženou zásmažku, promícháme a slabým varem za občasného promíchání vaříme 15 minut.
Poté silným varem necháme odvařit skoro všechnu tekutinu, smetanou naředíme na námi požadovanou hustotu a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutí solí, na talíři posypeme nakrájenými lístky petržele a podáváme se ztraceným vejcem.
Vejce připravíme následovně:
Do mikrotenového sáčku kápneme olej, sáček mezi dlaněmi promneme a poté ho rozevřený vložíme do misky. Lehce osolíme, opatrně vyklepneme 1 – 2 vejce (podle velikosti) a nad vejcem uděláme na sáčku pevný uzel. Naplněný sáček vložíme na 3 až 4 minuty do vařící vody, po uvaření sáček rozstřihneme a hotová vejce opatrně přemístíme do talíře.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI