Ingredience: | |||||
očištění klouzci | 600 g | očištěná cuketa | 600 g | sýr Eidam | 200 g |
lahůdková cibulka | 4 ks | vejce | 2 ks | granulovaný česnek | 2 lžíce |
drcený kmín | 1 lžička | strouhanka | 4 lžíce | dětská krupička | 4 lžíce |
prášek do pečiva | 1/2 balíčku | mletý pepř | 1/2 lžičky | sůl | dle chuti |
olej na osmžení hřibů | 3 lžíce | olej na pomazání papíru | 1 lžíce |
Sezona hříbků je v plném proudu. Navíc mám uskladněných ještě pár cuket, které musím v nejbližší době upotřebit. Zkusila jsem zaimprovizovat s klouzky, kterých jsem měla větší množství a upekla jsem trošku netradiční hubník.
Cuketu nastrouháme na hrubých slzičkách, mírně osolíme a necháme 20 minut vypotit.
Mezitím na oleji restujeme na drobnější kusy nakrájené klouzky. Podlijeme cca 3 lžícemi vody a slabým varem dusíme 15 minut. Poté zbylou tekutinu prudkým varem vyvaříme.
Sýr nastrouháme na hrubých slzičkách, cibulky nakrájíme nadrobno.
Do velké mísy dáme za šťávy vymačkanou cuketu, podušené klouzky, sýr a cibuli.
Přidáme zbytek surovin a vše, nejlépe rukou, důkladně promícháme.
Směs přendáme do zapékací mísy nebo do pekáče, vyloženého pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 55 minut.
Doba pečení je orientační. Záleží na spotřebiči a na velikosti zapékací mísy. Použila jsem rozměr 27 x 18 x 5 cm. Koláč můžeme konzumovat teplý, ale líp se krájí a je chutnější druhý den.
Klouzci jsou dost aromatičtí, takže jsem žádné sušené ani čerstvé bylinky ndávala. U jiného druhu hřibů se určitě bude hodit majoránka nebo dobromysl.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI