Ingredience: | |||||
kuřecí stehýnka | 14 ks | česnek | 3 stroužky | větší šalotka | 1 ks |
sladká mletá paprika | 2 lžičky | koření Garam masala | 1 lžička | sůl | 1 lžička |
žlutá kari pasta | 1/2 lžičky | mletý zázvor | 1/4 lžičky | mletý koriandr | 1/4 lžičky |
citronová šťáva | 1 lžíce | bílý jogurt | 200 g | kokosové mléko | 125 ml |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Pokud vás už nudí klasické pečené kuře, zkuste překvapit touto netradiční úpravou a určitě nebudete litovat.
Z kuřecích paliček sundáme kůži, maso několikrát nařízneme a osolíme. Smícháním jogurtu, česneku, šalotky a koření vytvoříme marinádu. Do ní přihodíme všechna stehýnka a rukama důkladně promícháme a vetřeme marinádu do masa. Dáme odležet do ledničky asi na hodinu. Do vymazaného pekáče vyskládáme marinovaná stehýnka a podlijeme kokosovým mlékem. Pečeme zakryté na 200 stupňů asi 60 minut. Na posledních 15 minut odkryjeme a ke konci můžeme i zapnout funkci grilu. Podáváme s rýží basmati.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI