Ingredience: | |||||
jehněčí kýta | 700 g | velká cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
drcená rajčata | 2 plechovky | citronová šťáva | 1 lžíce | kurkuma | 1 lžička |
kari | 1 lžička | mletý koriandr | 1 lžička | garam masala | 1 lžička |
mletý římský kmín | 2 lžičky | mletý zázvor | 1/2 lžičky | voda | 100 ml |
sůl | dle chuti | ghí | dle potřeby |
Indickou kuchyni jsem si vážně zamilovala, a tak ji občas připravuji i doma. Ve spojení s domácím jehněčím masem je to zkrátka hřejivá balada.
Jehněčí maso pečlivě očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Na ghí prudce restujeme, než se maso zatáhne. Pak ho přendáme do pomalého hrnce a do výpeku dáme smažit cibuli a po chvilce i česnek. Když je cibulka zlatavá, přisypeme všechno koření a necháme krátce rozvonět. Hned poté zalijeme drcenými rajčaty, osolíme a promícháme. Směs vylijeme na maso, přidáme vodu a citronovou šťávu. Necháme pomalit 4 hodiny na stupeň HIGH. Podávat můžeme s rýží, indickými plackami, nebo chlebem. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI