Indické kuřecí kari zpět

Ingredience:
rostlinný nebo kokosový olej2 lžícevětší cibule1 ksřímský kmín1/2 lžičky
mletý zázvor1/2 lžičkymletý koriandr1/2 lžičkyčesnek1 stroužek
chilli paprička dle chutikuřecí prsa300 gsůl dle chuti
kurkuma1 lžičkakari koření1/2 lžičkyloupaná drcená rajčata200 g
garam masala1/2 lžičkyvoda200 mlkokosové mléko50 ml
čerstvý koriandr dle chuti
rostlinný nebo kokosový olej 2 lžíce, větší cibule 1 ks, římský kmín 1/2 lžičky, mletý zázvor 1/2 lžičky, mletý koriandr 1/2 lžičky, česnek 1 stroužek, chilli paprička dle chuti, kuřecí prsa 300 g, sůl dle chuti, kurkuma 1 lžička, kari koření 1/2 lžičky, loupaná drcená rajčata 200 g, garam masala 1/2 lžičky, voda 200 ml, kokosové mléko 50 ml, čerstvý koriandr dle chuti

Příprava

Jak jsem v létě psala v textu k receptu na dhál, indická kuchyně je láska. A také jsem psala, že není jednoduché podchytit její podstatu, chutě, vůně..., ale někdy se to zkrátka povede, jako se to povedlo při přípravě tohoto receptu. Nechválím se často, ale tentokrát jsem se teda pochválit musela. 

Zatím nikdy se mi takové dobré kari nepovedlo. A povede se i vám, protože to není nic složitého. Podívejte se sami, že jediná námaha v tomto případě je nakrájet maso, cibuli a míchat. Prostě hračka. Tím určitě nechci naznačit, že indická kuchyně je snadná a už vůbec ne jednoduchá. Umět tak uvařit spoustu těch barevných a voňavých dobrot! Ale aspoň má člověk zážitek, když si na indické speciality vyrazí do autentické restaurace. Než na to dojde, zkuste si připravit tohle dobré indické kari s kuřecím masem, které vás rozhodně uspokojí.

1. V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější. 

2. Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek rozdrťte čepelí nože a překrájejte najemno. Chilli papričku (množství podle chuti) nakrájejte na jemné plátky. 

3. Do hrnce přidejte římský kmín, česnek, zázvor a chilli papričku a asi 2 minuty za stálého míchání opékejte.

4. Kuřecí maso nakrájejte na větší kostky. Plotnu rozehřejte o trochu víc. Přidejte maso do hrnce, zasypte kurkumou, kari kořením a opékejte, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. 

5. Osolte, zalijte rajčaty a vodou. Nechce pod poklicí vařit asi půl hodiny, dokud se tekutina zčásti nevypaří a omáčka nezhoustne. Během vaření občas promíchejte. 

6. Přidejte garam masalu, kokosové mléko a ještě 3 minuty pozvolna vaře. 

7. Podávejte s jasmínovou rýží.

2018-03-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI