Indický "guláš" zpět

Ingredience:
červená šošovica180 gcibule2 kszázvor dle chuti
cesnak3 - 4 strúčikyzemiaky200 grajčiny300 g
šampióny300 gkokosové mlieko1 dclrímsky kmín štipka
hořčičné semienko štipkasatvá masala dle chutihimalájska soľ dle chuti
citrónova šťava dle chutikokosový olej dle potřebyghee maslo dle potřeby
červená šošovica 180 g, cibule 2 ks, zázvor dle chuti, cesnak 3 - 4 strúčiky, zemiaky 200 g, rajčiny 300 g, šampióny 300 g, kokosové mlieko 1 dcl, rímsky kmín štipka, hořčičné semienko štipka, satvá masala dle chuti, himalájska soľ dle chuti, citrónova šťava dle chuti, kokosový olej dle potřeby, ghee maslo dle potřeby

Příprava

Po ,,koreninovej,, prestávke opäť prichádza čas na omamnú vôňu a podmanivú chuť. Tiež milujete indické jedlo tak ako my?

-šošovicu prepláchnite a uvarte v mierne osolenej vode
-vo veľkej panvici si na ghee masle a ,,kokosáku,,krátko opečte koreniny, Pozor na horčičné semienko, keď začne pukať, prihodíte zeleninu
-pekne postupne cibuľa, zemiaky, potom šampióny, zázvor, cesnak (ak máte radi ostré, aj chilli)
-keď to všetko pekne rozvoniava, pridáte na osminky nakrájané rajčiny, premiešate a zalejete vodou
-prikryté krátko povaríte, pokvapkáte citr. šťavou, pridáte uvarenú šošovicu a prípadne dosolíte 
-hotové zjemníte kokosovým mliekom a podávate

Tip: po dovarení nechajte 15-20 min postáť, ešte sa úžasne zvýraznia chute
!!Dobré žrútstvo!!

2015-05-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI