Ingredience: | |||||
izraelský kuskus (celkem 400 ml) | 2 hrnečky | čerstvé žampiony | 400 g | pórek | 200 g |
vařená cizrna (dle chuti) | pár hrstí | hladkolistá petržel | hrstka | zeleninový vývar | dle potřeby |
citronový pepř | špetka | sůl | špetka | olivový olej | trochu |
Izraelský, neboli perlový kuskus chutná znamenitě na jakýkoliv způsob, s kusem masa, se zeleninou, cizrnou, nebo třeba kozím sýrem.
Od běžného marockého kuskusu se liší velikostí a způsobem přípravy. Kuličky jsou velké zhruba jako kuličky pepře a musí se chvilenku povařit.
Já jsem pro dnešek ke kuskusu přidala houby a cizrnu.
Pórek nakrájíme na proužky, lehce posolíme a na olivovém oleji zvolna restujeme, asi 10 minut. Přihodíme na hrubo pokrájené houby, několikrát promícháme, přidáme citronový pepř a lehce podlijeme vývarem. Dusíme na skus.
Poté do směsi zamícháme kuskus, vařenou cizrnu, zalijeme horkým vývarem (asi 500 ml), případně dosolíme a necháme asi 6 minut bublat. Poté plamen vypneme a necháme pod pokličkou dalších 10 minut dojít.
Nakonec vmícháme na drobno posekanou petržel a podáváme. Kopeček zakysané smetany by se hodil.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI