Jáhlový jogurt s jablky a slaným karamelem zpět

Ingredience:
jáhly (cca 150 g vařených)80 gbílý jogurt150 gmed1 lžíce
brusinky50 gskořice1 lžičkajablko1 ks
máslo oříšekslaný karamel1/2 lžíce
jáhly (cca 150 g vařených) 80 g, bílý jogurt 150 g, med 1 lžíce, brusinky 50 g, skořice 1 lžička, jablko 1 ks, máslo oříšek, slaný karamel 1/2 lžíce

Příprava

Od oběda mi zbyly jáhly, které jsem měla jako přílohu. Jáhly mám ráda i při pečení, tak jsem si řekla, že s nich tentokrát udělám sladkou svačinku. Zrovna jsme byly před velkým nákupem, tak z ovoce tu bylo jen jablko a v lednici zbytek slaného karamelu. Náhodou tak vznikají skvělé kombinace a tak vznikla tato dobré a rychlá svačinka.

Jáhly si uvaříme dle návodu na obalu a necháme zchladnout. Suroviny na jáhlový jogurt (jáhly, jogurt, med, brusinky, skořici) dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Směsí pak plníme skleničky či kalíšky. V rendlíčku si na oříšku másla zahřejeme oloupané a na kostičky nakrájené jablko, poté přidáme slaný karamel a jablka v něm obalíme. Do skleničky tak dáme část jáhlového jogurtu a část karamelových jablek a tak vrstvíme dle chuti a velikosti skleničky.

2016-03-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI