Ingredience: | |||||
jáhly | 1 hrnek | vejce | 2 ks | smetana, kokosové mléko nebo jiné rostlinné mléko | 1 hrnek |
ovoce | dle chuti | sladidlo (med, sirup, cukr...) | dle chuti |
Jáhly mívají hořkou chuť, které se zbavíte opakovaným spařením horkou vodou. Obsahují nespočet minerálních látek, jako je například draslík, hořčík, železo nebo zinek. Proto je tento recept další vitaminovou bombou pro vaše tělo.
Jáhly uvaříme podle návodu (spařit a uvařit). Já vařím ve vodě, ale je možné taky vařit přímo v mléce, to je pak ale nutné zvětšit množství mléka. Uvařené jáhly smícháme se smetanou nebo mlékem, osladíme dle chuti a přidáme žloutky a sníh z ušlehaných bílků. Do vymazaného a vysypaného pekáčku dáme vrstvu jáhel, posypeme ovocem (maliny a lesní plody jsem ještě lehce pocukrovala) přidáme další vrstvu jáhel a uhladíme.
Dáme péct do středně vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, dokud nákyp neztuhne.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI