Jáhly s grilovanou zeleninou zpět

Ingredience:
jáhly250 glilek2 kscuketa2 ks
mrkev4 ksvelká cibule1 ksbazalka dle chuti
uzené tofu dle potřebybalkánský sýr dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej dle potřeby
jáhly 250 g, lilek 2 ks, cuketa 2 ks, mrkev 4 ks, velká cibule 1 ks, bazalka dle chuti, uzené tofu dle potřeby, balkánský sýr dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Ať jsou venku horka nebo naopak zima, tak tohle jídlo je zaručeně ta správná volba. Aspoň já to tak mám. Dá se totiž jíst jak teplé, tak studené a v obou případech je úžasné.

Nejprve si dáme dle návodu vařit jáhly s trochou soli. Já je vařím v rýžovaru, ale lze to i v hrnci.
Poté si pokrájíme cuketu, lilek a cibuli na tlustější kolečka a mrkev na proužky a na kapce olivového oleje ogrilujeme nebo opečeme na pánvi.

 Nakonec ogrilujeme i tofu.

 Uvařené jáhly vložíme do mísy.

 Přidáme pokrájený lilek a cuketu. Jedno kolečko rozkrojíme na čtvrtky.

 Dále pokrájíme mrkev...

 a cibuli a vložíme do mísy.

 Nakonec přidáme tofu.

 A popřípadě balkánský sýr. Bez balkánského sýru je toto jídlo plně veganské.

 Na úplně konec přidáme natrhanou bazalku.

 A důkladně promícháme. Ochutnáme a popřípadě přidáme sůl a pepř.

2018-04-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravygrilování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI