Ingredience: | |||||
polotučný tvaroh | 1 kostka | polohrubá mouka | 240 g | vejce | 1 ks |
kypřící prášek | 1 lžička | sůl | 1/2 lžičky | rozpuštěné máslo | 3 lžíce |
cukr | 2 lžíce | tvaroh na strouhání | dle chuti | cukr moučka | dle chuti |
máslo | dle chuti | jahody | dle potřeby |
Dnes jsem se nemohla rozhodnout co uvařit a tak jsem se vydala do obchodu s tím, že třeba mě něco napadne tam. Před obchodem stála se stánkem mladá slečna a nabízela tak krásné jahody, že jim nešlo odolat. Byl to sice dovoz ze Španělska, ale co! Děti jahody milují a tak jsem je koupila. K tomu tvaroh a oběd byl za chvilku na stole.
Na vále si vypracujte vláčné těsto a v sáčku ho nechte 30 minut odpočívat v lednici.
Těsto si malinko podsypte a vyválejte 0.5cm silnou placku. Z té pomocí skleničky vykrojte kolečka těsta do kterého zabalíte celou očištěnou jahodu.
Pokud jsou ještě méně sladké, tak je poprašte krupicovým cukrem.
Knedlíčky vložte do hrnce s vařící vodou. Zamíchejte, a jakmile začnou plavat, tak přiklopte pokličkou a vařte 6-8 minut.
Hotové knedlíčky přendejte do misky s troškou másla a celé je v něm obalte.
Podávejte třeba sypané tvarohem s cukrem a přelité máslem.
Dobrou chuť!
Z uvedených surovin připravíte cca 13 - 15 knedlíčků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI