Jahodové tvarohové knedlíčky zpět

Ingredience:
polotučný tvaroh1 kostkapolohrubá mouka240 gvejce1 ks
kypřící prášek1 lžičkasůl1/2 lžičkyrozpuštěné máslo3 lžíce
cukr2 lžícetvaroh na strouhání dle chuticukr moučka dle chuti
máslo dle chutijahody dle potřeby
polotučný tvaroh 1 kostka, polohrubá mouka 240 g, vejce 1 ks, kypřící prášek 1 lžička, sůl 1/2 lžičky, rozpuštěné máslo 3 lžíce, cukr 2 lžíce, tvaroh na strouhání dle chuti, cukr moučka dle chuti, máslo dle chuti, jahody dle potřeby

Příprava

Dnes jsem se nemohla rozhodnout co uvařit a tak jsem se vydala do obchodu s tím, že třeba mě něco napadne tam. Před obchodem stála se stánkem mladá slečna a nabízela tak krásné jahody, že jim nešlo odolat. Byl to sice dovoz ze Španělska, ale co! Děti jahody milují a tak jsem je koupila. K tomu tvaroh a oběd byl za chvilku na stole.

Na vále si vypracujte vláčné těsto a v sáčku ho nechte 30 minut odpočívat v lednici.

Těsto si malinko podsypte a vyválejte 0.5cm silnou placku. Z té pomocí skleničky vykrojte kolečka těsta do kterého zabalíte celou očištěnou jahodu.

Pokud jsou ještě méně sladké, tak je poprašte krupicovým cukrem.

Knedlíčky vložte do hrnce s vařící vodou. Zamíchejte, a jakmile začnou  plavat, tak přiklopte pokličkou a vařte 6-8 minut.

Hotové knedlíčky přendejte do misky s troškou másla a celé je v něm obalte.

Podávejte třeba sypané tvarohem s cukrem a přelité máslem. 

Dobrou chuť! 

2016-04-22 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 13 - 15 knedlíčků.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI