Ingredience: | |||||
hovězí steakové maso | 200 - 250 g | nudle Hosaku (nebo skleněné nudle) | 250 g | střední mrkev | 1 ks |
baby špenát | 130 g (1 vanička) | malá kapie | 1 ks | střední cibule | 1 ks |
čerstvé houby Shitake | 100 g | ||||
Na ochucení špenátu: | |||||
česnek | 1 stroužek | sezamový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
Marináda na hovězí maso: | |||||
sojovka (Kikkoman) | 1 lžíce | rýžové víno | 1 lžička | prolisovaný česnek | 1 stroužek |
sezamový olej | 1 lžíce | čerstvě mletý černý pepř | dle chuti | ||
Marináda na nudle a houby: | |||||
sojovka (Kikkoman) | 4 lžíce | tekutý med | 1 lžíce | sezamový olej | 1 lžíce |
černý pepř | dle chuti | ||||
Dokončení: | |||||
vejce | 3 ks | sezamová semínka | dle chuti |
Japchae je jednoduché korejské jídlo. Naschvál píšu jednoduché, protože se tak možná na první pohled nezná. Ale připravte si všechno podle receptu do mističek a půjde to jako po másle.
Nudle Hosaku ze sladkých brabor jsem koupila v Sapě.
Originální Japchae je přímo z nich. Pokud je nemůžete sehnat, jsou podobné skleněným tenkým nudlím :)
Hovězí maso musí být vhodné na rychlou přípravu. Většinou je problém koupit tak malé množství vyzrálého masa, nejvíc se mi na tyhle případy osvědčilo koupit jeden balený vakuovaný steak (myslím, že teď už je seženete skoro v každém supermarketu, určitě je má Lidl i Billa:).
Připravte si obě dvě marinády smícháním všech ingrediencí.
Hovězí maso nakrájejte na nudličky a smíchejte ho s marinádou na maso. Nechte 30 minut marinovat.
Houby nakrájejte na plátky, přidejte 2 lžíce marinády na nudle a houby. Promíchejte a dejte stranou.
Vroucí vodou spařte na cedníku špenát. Dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, olej a špetku soli a promíchejte.
Nudle uvařte podle návodu na obalu.
Vařené nudle sceďte a dejte do misky. Smíchejte je se zbytkem marinády na nudle a houby.
Na pánvi opečte postupně každý druh zeleniny zvlášť. Cibuli na nudličky, papriku na tenké proužky, mrkev na julienne a houby na plátky. Podle potřeby při opékání použijte olej, ale jen minimální nutné množství, aby zelenina nebyla moc mastná. Opečenou zeleninu nechte v misce stranou.
Prošlehejte vejce a na pánvi upečte omeletu. Přendejte na prkýnko a pokrájejte na nudličky.
Hovězí maso osušte na papírové utěrce. Na pánev kápněte trochu oleje a zprudka ho opečte (stačí 2 - 3 minuty).
Do pánve přidejte nudle a promíchejte a krátce orestujte společně s masem. Nakonec přidejte všechnu opečenou zeleninu a vejce na nudličky, promíchejte.
Na talíři posypte sezamovými semínky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI