Ingredience: | |||||
střední brambora | 1 ks | jarní cibulka | 2 ks | čerstvě vyloupaný hrášek | hrst |
vejce | 2 ks | smetana | 1 lžíce | parmazán | 1 lžíce |
máslo | 1 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Tentokrát mám pro vás jednu jarní rychlovku. Obědy pro jednoho jsou pro mě stále ještě výzva, protože jednak v takovém malém množství moc vařit neumím a druhak se mi do toho ani moc nechce, protože vařit pro sebe samu mě zkrátka zrovna moc nebaví. Když mi ale v bedýnce přišly nové brambory, jarní cibulka a hráškové lusky, tak jsem z toho udělala tuhle frittatu a pochutnala jsem si já, ale i píďa, která už pomalu, ale jistě začíná jíst i naše dospělácké (neochucené) jídlo. Frittaty mám obecně dost ráda, protože se do nich schová ledasjaký zbytek z lednice a studené se dají servírovat i jako fajn pohoštění na párty. Množství surovin samozřejmě vynásobte dle potřeby.
Pokud máte novou bramboru, tak ji jen lehce pod vodou odrhněte, pozdní bramboru oškrábejte. Nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a pět minut vařte v mírně osolené vodě. Mezitím nakrájejte cibulky, část pokrájené natě si odložte stranou. V menší pánvičce na másle osmažte cibulku do změknutí, bude to jen chvilička. Slijte brambory, přidejte je k cibulce a dál opékejte. Po zhruba pěti minutách (brambory by měly být lehce opečené) přidejte hrášek.
V misce promíchejte vajíčka, smetanu a parmazán, osolte a opepřete. Rovnoměrně zalijte zeleninu v pánvičce a opékejte na středním stupni, dokud nebudu vajíčka ztuhlá. Pak pomocí pokličky frittatu obraťte (přikryjte pánev, obraťte, aby ležela na pokličce a sesuňte zpět do pánve) a ještě chvilku ji do zezlátnutí opékejte i na druhé straně. Přesuňte na talíř a posypte zbylou cibulkovou natí. Podávejte se salátkem nebo s pečivem. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI