Jarní hovězí kýta na červeném víně z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
hovězí kýta750 gčervená cibule1 ksbílá cibule1 ks
česnek2 stroužkyslanina100 gsekaná rajčata1 konzerva
mrkev2 ksmajoránka1 lžičkatymián1 lžička
bobkový list1 ksdobré červené víno200 mlhvězí vývar200 ml
Ghí dle potřebytapiokový škrob na zahuštěnísůl dle chuti
pepř dle chuti
hovězí kýta 750 g, červená cibule 1 ks, bílá cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, slanina 100 g, sekaná rajčata 1 konzerva, mrkev 2 ks, majoránka 1 lžička, tymián 1 lžička, bobkový list 1 ks, dobré červené víno 200 ml, hvězí vývar 200 ml, Ghí dle potřeby, tapiokový škrob na zahuštění, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dokonalé a voňavé sváteční jídlo aneb voláme jaro!

Na ghíčku osmahneme všechnu nakrájenou cibuli dozlatova. Přendáme do pomalého hrnce a na výpeku zprudka orestujeme hovězí kostky, aby se zatáhly. Opět přendáme do  pomalého hrnce a osmahneme ještě nakrájenou slaninu spolu s mrkví na kolečka. Zalijeme červeným vínem, vývarem a chvíli povaříme. Mezitím můžeme přidat koření, prolisovaný česnek a sůl. Nakonec vše přemístíme do pomalého hrnce, dobře promícháme a spustíme na 4 hodiny program HIGH. Po uplynutí této dob vmícháme rozpuštěný škrob s trochou vody a zahustíme omáčku, jak jsme zvyklí. Jako příloha se hodí vlastně téměř vše. Já tentokrát podávala se špeclemi. Nezbývá, než popřát dobrou chuť!

2018-04-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI