Na 2 placky: | |||||
semolinová mouka na pizzu | 350 g | vlažná voda | 200 ml | droždí | 20 g |
olivový olej | 2 lžíce | ||||
Omáčka: | |||||
pasata nebo rozmixovaná čerstvá rajčata | 250 g | sušená bazalka | 1 lžička | česnek | 3 stroužky |
Náplň: | |||||
olivový olej/máslo/ghí | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
žampiony | 250 g | mletý kmín | 1 lžička | vejce | 4 ks |
mladé kopřivy | 10 špiček |
Spařené kopřivy v této podobě můžete dát k jakémukoliv slanému jídlu. Těsta na pizzu jsem udělala rovnou dvojnásobné množství. Řekla jsem si, že zkusím i pizzu nasladko. Stejně jsem chtěla něco sladkého upéct, když už mám rozjetou troubu... a dopadlo to dobře, viz následující recept. A taky tip jak třeba připravit pohoštění, když čekáte hodně koledníků. Z jednoho těsta a basta!
Ve vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v teple kynout.
Žampiony osmahneme na pánvi s kořením a dusíme do změknutí.
Hotové těsto roztáhneme rukama do tenka, vytvarujeme trochu okraje, aby se vešlo na velký plech. Potřeme celou omáčkou, nasypeme žampiony a rozklepneme vejce. Roztrhneme jim žloutek. Pečeme při 220°C asi 20 minut. Mezitím si spaříme čerstvé výhony kopřiv, které okapané pokládáme až na hotovou pizzu. Můžeme posypat strouhaným tofu nebo sýrem, jak kdo snesete.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI