Ingredience: | |||||
jehněčí kotleta | 6 ks | sůl na marinádu | špetka | pepř na marinádu | špetka |
dijonská hořčice | 1 lžíce | citron | 1 ks | olej | 100 ml |
worceteer | 3 lžíce | bylinky (tymián, rozmarýn) | dle chuti | máslo na bylinkové máslo | 120 g |
bylinky (petrželka, oregano estragon, šalvěj) | dle chuti | česnek | 2 stroužky | sůl | špetka |
pepř | špetka | listy z červené řepy na salát | dle potřeby | sůl | špetka |
sečuánský pepř | špetka | červená cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
brambory | dle potřeby |
Poprvé jsem vyzkoušela jehněčí kotletky a musím se přiznat, že od teď je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Maso si odřízneme od kosti, osolíme a opepříme. Marinádu uděláme tak, že smícháme veškeré ingredience na marinádu a polijeme tím připravené maso v míse. Přidáme natrhané bylinky, tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin. Brambory si uvaříme celé ve slupce do poloměkka. V pánvi si rozpustíme máslo. Přidáme najemno nasekané bylinky a nasekaný česnek. Sůl a pepř. Necháme vychladit. Listy salátu si dáme do mísy, přidáme krátce orestovanou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme. Brambor na pánvi opečeme. Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minutek z každé strany. Pak dáme do alobalu odpočinout a můžeme servírovat. Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknutý brambor, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI