Ingredience: | |||||
jehněčí kýta | 800 g | česnek | 1 palička | černé pivo | 250 ml |
slanina | 150 g | menší cibule | 1 ks | žampiony | 100 g |
máslo | 2 plátky | majoránka | hrstka | pepř | špetka |
sůl | špetka | ||||
Příloha: | |||||
šťouchané brambory se slaninou a cibulkou |
Jehněčí maso je lehce stravitelné, dietní, obsahuje spoustu vitamínů, látek minerálních a po správné úpravě se z něj stává opravdová lahůdka.
Z jehněčí, kuchyňsky upravené kýty, seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku.
Plátky ochutíme nasekanou a promnutou majoránkou ( lepší je) , když bylinky do masa zlehka naklepeme paličkou .
Osolíme, okořeníme špetkou bílého pepře a obalíme bohatě v nasekané majoránce.
Na pekáčku rozpustíme lžíci másla, poté vložíme do rozehřátého másla oba plátky masa a zastříkneme černým pivem Takto necháme maso nejméně - cca dvě hodiny odpočívat.
Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, po 30 minutách maso zvolna pečeme dál na 170 stupňů. Přeléváme šťávou z plechu a podléváme černým pivem.
Mezitím na másle a cibulce podusíme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je ke konci do pekáčku k jehněčímu masu. Dopečeme vše doměkka a stále podléváme vlastní šťávou.
Podáváme se šťouchaným bramborem, ve kterém je restovaná cibulka a slaninka.
Tip:
Kdo má rád zázvor, místo bílého pepře může použít špetku sušeného zázvoru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI