Jehněčí kýta na česneku a majoránce zpět

Ingredience:
jehněčí kýta800 gčesnek1 paličkačerné pivo250 ml
slanina150 gmenší cibule1 ksžampiony100 g
máslo2 plátkymajoránka hrstkapepř špetka
sůl špetka
Příloha:
šťouchané brambory se slaninou a cibulkou
jehněčí kýta 800 g, česnek 1 palička, černé pivo 250 ml, slanina 150 g, menší cibule 1 ks, žampiony 100 g, máslo 2 plátky, majoránka hrstka, pepř špetka, sůl špetka, šťouchané brambory se slaninou a cibulkou

Příprava

Jehněčí maso je lehce stravitelné, dietní, obsahuje spoustu vitamínů, látek minerálních a po správné úpravě se z něj stává opravdová lahůdka.

Z jehněčí, kuchyňsky upravené kýty, seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku.
Plátky ochutíme nasekanou a promnutou majoránkou ( lepší je) , když bylinky do masa zlehka naklepeme paličkou .
Osolíme, okořeníme špetkou bílého pepře a obalíme bohatě v nasekané majoránce.
Na pekáčku rozpustíme lžíci másla, poté vložíme do rozehřátého másla oba plátky masa a zastříkneme černým pivem Takto necháme maso nejméně - cca dvě hodiny odpočívat.

Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, po 30 minutách maso zvolna pečeme dál na 170 stupňů. Přeléváme šťávou z plechu a podléváme černým pivem.

Mezitím na másle a cibulce podusíme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je ke konci do pekáčku k jehněčímu masu. Dopečeme vše doměkka a stále podléváme vlastní šťávou.

Podáváme se šťouchaným bramborem, ve kterém je restovaná cibulka a slaninka.

Tip:
Kdo má rád zázvor, místo bílého pepře může použít špetku sušeného zázvoru.

2014-10-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI