Ingredience: | |||||
jehněčí medailonky nebo kotletky | 1 kg | červené víno | 2 dcl | citron (šťáva) | 1/2 ks |
stroužek česneku | 5 ks | bazalka | velká hrst | rozmarýn | 5 snítek |
bazalka | 5 snítek | bobkový list | 5 listků | olivový olej | dle potřeby |
pepř | špetka | sůl | dle chuti |
Z jehněčího masa jsou na grilování asi nejdostupnější kotletky. Já jsem použila jehněčí hřbet, který jsem vykostila a vznikly tak krásné medailonky. Porcí bylo pět, na váhu přibližně kilo. Pokud použijete kotletky s kostí, tak na pět porcí samozřejmě musíte mít masa na váhu trochu víc. Bylinky můžete použít podle chuti a možností Vaší bylinkové zahrádky, ale rozmarýn s tymiánem se na jehněčí maso hodí vždycky.
Vykostěné medailonky opepřete a potřete olivovým olejem. Náskládejte do misky kde se maso bude marinovat. Proložte bylinkami a plátky nakrájeného česneku a zakapejte citronovou šťávou.
Nakonec přilijte víno a maso v misce s marinádou trochu promačkejte, aby nikde nezůstal kousek bez marinády.
Nejlepší je nechat maso v marinádě do druhého dne.
Naložené maso po vyndání z marinády nechávám trochu ,okapat´na ubrousku.
A nezapomeňte těsně před grilováním osolit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI