Jehněčí na víně se zeleninou zpět

Ingredience:
jehněčí krk400 gmrkev1 ksmenší petržel1 ks
celer1/8 kscibule1 ksrajský protlak1 lžička
vývar1/2 lkvalitní bílé víno250 mlmáslo2 lžíce
cukr1 lžičkanové koření pár kuličekbobkový list1 ks
celý pepř pár kuličektymián snítkajalovec pár kuliček
sůl dle chutisvětlá jíška dle potřebyperník na strouhání dle chuti
jehněčí krk 400 g, mrkev 1 ks, menší petržel 1 ks, celer 1/8 ks, cibule 1 ks, rajský protlak 1 lžička, vývar 1/2 l, kvalitní bílé víno 250 ml, máslo 2 lžíce, cukr 1 lžička, nové koření pár kuliček, bobkový list 1 ks, celý pepř pár kuliček, tymián snítka, jalovec pár kuliček, sůl dle chuti, světlá jíška dle potřeby, perník na strouhání dle chuti

Příprava

Zvěřina a víno k sobě jednoznačně pasuje. Většinou se však kombinuje s červeným vínem, proč ale nezkusit přidat bílé?

Maso si nakrájíme na větší kusy stejně jako zeleninu, osolíme jej a opepříme. Na másle opečeme zeleninu s cibulí, přidáme protlak, cukr a koření. Maso, pak zalijeme vínem, necháme odvařit a zalijeme vývarem. Vše dusíme do měkka. Když je vše měkké, nastrouháme do omáčky perník (1 polévkovou lžíci) a zahustíme dle potřeby jíškou. 

Podáváme s knedlíkem.

2015-01-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI