Jehněčí panenka v kabátku z pancetty zpět

Ingredience:
jehněčí panenka200 golej1 lžícekoření na steak + chilli2 lžičky
pancetta4 plátkysádlo nebo olej lžičkasůl špetka
pepř špetkazakysaná smetana velká lžícebrusinky malá lžička
bagetka či americké brambory jako příloha
jehněčí panenka 200 g, olej 1 lžíce, koření na steak + chilli 2 lžičky, pancetta 4 plátky, sádlo nebo olej lžička, sůl špetka, pepř špetka, zakysaná smetana velká lžíce, brusinky malá lžička, bagetka či americké brambory jako příloha

Příprava

Jehněčí panenka v kabátku z pancetty podle Nadi. Výborné maso, které si zprudka opečete na pánvi obalené v šunce. Zakysaná smetana s brusinkami, dělají americkým bramborám super trefný doprovod.

Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem a obalíme v koření.
Zabalíme do pancetty a svážeme potravinovým motouzem (pro jistotu). 
V pánvi si rozpálíme tuk a maso zprudka ze všech stran opékáme. Přibližně 7 minut.
Odložíme ho na dřevěné prkýnko na 10 min, aby se "vydýchalo". Podáváme např. s americkým bramborem nebo třeba jen s opečenou bagetkou. Výborná k tomu byla zakysanka s brusinkami. Jak vidíte, lahodí to nejen oku.

2014-10-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI