Jemná kuřecí sekaná pečeně zpět

Ingredience:
čerstvě mleté kuřecí maso1 kgvejce1 kszakysaná smetana2 vrchovaté lžíce
menší cibule1 kssušený česnek1 lžičkauzená paprika1 lžička
mleté nové koření1 lžičkamletý kardamom1/2 lžičkyřímský kmín1/2 lžičky
hladkolistá petržel hrstmáslo kousekolivový olej trochu
sůl dle chutidrcený pepř dle chuti
čerstvě mleté kuřecí maso 1 kg, vejce 1 ks, zakysaná smetana 2 vrchovaté lžíce, menší cibule 1 ks, sušený česnek 1 lžička, uzená paprika 1 lžička, mleté nové koření 1 lžička, mletý kardamom 1/2 lžičky, římský kmín 1/2 lžičky, hladkolistá petržel hrst, máslo kousek, olivový olej trochu, sůl dle chuti, drcený pepř dle chuti

Příprava

Tak trochu kompromis chutí. Trocha z arabského světa, špetka českých vůní a v rámci primal pravidel..

Na pořádné lžíci másla zesklovatíme drobně pokrájenou cibuli, pak přidáme všechna koření a necháme rozvonět. 
Kuřecí maso šoupneme do foodprocesoru, přidáme drobně pokrájenou hladkolistou petržel, cibulovou směs, vejce, zakysanou smetanu a pomocí nožů vše spojíme v hladkou a jemnou směs, kterou dochutíme solí a pepřem.

Vzniklou hmotu urovnáme do formy na pečení, kterou jsme vytřeli olivovým olejem a při 180 stupních zhruba hodinku pečeme

2015-03-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI