Ingredience: | |||||
mleté vepřové maso (dobré libové je třeba z plecka) | 1 kg | kondenzované mléko | 1,5 dl | olej | 2 lžíce |
vejce | 1 ks | koření čubrica (nebo na mleté maso, třeba směs drceného kmínu, mleté papriky a pepře) | 2 lžíce | sůl | špetka |
rozmarýn a mandle | na ozdobu | ||||
Náplň: | |||||
špenát | 250 - 300 g | menší červená paprika | 1 ks | ||
Příloha - brambory na paprice: | |||||
brambory | 1 kg | cibule | 1 ks | červená sladká paprika (může být i pálivá) | špetka |
máslo (na zjemnění) | kousek | sůl | špetka | pepř | špetka |
Výborné maso v doprovodu netradiční přílohy, vyzkoušejte a budete jen "stříhat ušima".
Maso, mléko, 2 lžíce oleje, koření, vajíčko a sůl smíchejte a necháme hodinu odležet v lednici.
Maso rozprostřete na fólii jako plát, poklaďte ji špenátem a paprikou a roládu zaviňte. Pak ji opatrně přendejte na plech, potřete hořčicí a vložte do vyhřáté trouby. Tam ji pečte asi 90 minut dozlatova na 180 stupňů přikrytou alobalem nebo pekáčkem (posledních 10 minut pečeme odkryté). Ozdobíme rozmarýnem a mandlemi.
Brambory na paprice:
Osmahneme cibulku do zlatova, přidáme nakrájené brambory, červenou sladkou papriku ( kdo má rád ostřejší tak dá pálivou), sůl, pepř. Zalijeme vodou jako, když vaříme normální brambory, jen se dává trošku méně vody, protože se voda potom nevylévá, ale brambory se po uvaření zlehka rozmačkají. Můžeme zjemnit nakonec troškou máslíčka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI