Ingredience: | |||||
kachna | 1 ks | tymián | pár snítek | jablko | 2 - 3 ks |
sůl | dle chuti | med | 1 lžíce | sojová omáčka | 1 lžíce |
červené víno nebo calvados | dle chuti | ||||
Bosáky: | |||||
brambory | 750 g | hrubá krupice | 300 g | vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
Chcete, aby měla kachna krásnou barvičku? Potírejte ji v průběhu pečení medem....
Kachnu řádně nasolíme, do břišní dutiny vložíme přepůlené jablko a několik snítek tymiánu, vložíme do pekáče s víkem a konfitujeme v troubě při 100°C několik hodin. Čím déle, tím lépe. Ničím nepodléváme, sama pustí dost tuku.
Poté zvýšíme teplotu v troubě na 180°C a do pekáče přidáme dvě kyselejší na větší kusy pokrájená jablka. Půl hodiny pečeme přikryté a průběžně potíráme směsí tekutého medu, kvalitní sojové omáčky (a můžeme přidat i červené víno či calvados), pak ještě na 20 minut stáhneme na 150°C a dopečeme odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
PŘELIV:
Změklá jablka vybereme z pekáče spolu s částí výpeku, rozmixujeme do hladka a zjemníme několika lžícemi smetany ke šlehání. Jestliže byla kachna správně ochucená, není potřeba již dále kořenit.
BOSÁKY:
Brambory nastrouháme na jemno a řádně vymačkáme. Poté přidáme vejce a krupici, společně prohněteme a do vroucí vody tvarujeme lžící (nebo odkrajujeme z válečku) malé noky. Vaříme asi 10 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI