Ingredience: | |||||
kachní prsa s kůží | 2 ks | barevný pepř | dle chuti | sušený zázvr | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti | hrubozrnná sůl | dle chuti | švestková povidla | 2 - 3 lžíce |
červené víno | dle chuti | třtinový cukr | dle chuti | ||
Příloha: | |||||
brambory | dle potřeby | sůl | dle chuti | rozmarýn | dle chuti |
Dnes poprvé jsem zkusila kachní prsa, které jsem si přivezla od syna až z Moravy. Měla jsem strach, že budou vysušená, ale byla výtečná a opravdu skvělá.
Kachní prsa kuchyňsky upravíme a osušíme. Ostrým nožem nařežeme do mřížky.
Krájíme opatrně, abychom neprořízli i maso.
Prsa opepříme barevným pepřem, osolíme, posypeme sušeným zázvorem, pokmínujeme a vložíme kůží dolů na rozehřátou pánev. Opékáme nasucho po dobu cca 7 minut z každé strany. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 stupňů, prsíčka přendáme do pekáčku nebo do pečící misky opět kůží dolů a pečeme dál max. 8 minut. Mezitím si na pánvi s kachním sádlem opečeme oloupané a předvařené brambory s rozmarýnem. Kachní prsa vyndáme z trouby a zabalíme do alobalu na cca 5-6 minut, aby se šťáva v mase dobře rozležela. Maso uvnitř prsíček by mělo být narůžovělé, ne vysušené.
Švestková povidla zředíme červeným vínem a kapkou vývaru a zamícháme. Můžeme dát také rozvařit i zmražené vypeckované švestky s červeným vínem a cukrem a restovat na cca 2 minuty. Podáváme buď vcelku aneb šikmo pokrájené na plátky. Zdobíme petrželkou apod.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI