Kachní prsa: | |||||
kachní prsa s kůží | 4 ks (800 g) | olivový olej | trochu | mletý pepř | špetka |
sůl | špetka | ||||
Zelenina: | |||||
malé mrkve | 12 ks | malé stříbrné cibulky | 8 ks | menší červená cibule | 4 ks |
máslo | 4 lžíce | cukr | 3 lžičky | mandle | hrst |
sůl | špetka | mletý pepř | špetka | šťáva z limetky | 1 ks |
Omáčka: | |||||
sójová omáčka | 5 lžic | šťáva z limetky | 1 ks | med | 1 lžička |
Dnes tu máme pauzu od sladkého a nějaké to masíčko! Kachní prsa se sladkou omáčkou? A k tomu glazovaná zeleninka? Pro někoho zvláštní kombinace, ale musím říct, že mně se líbila.
Nechám jen na vás, jak dlouho budete prsa dopékat v troubě - můžete o trochu méně a budou více krvavá. Ale mně vyhovují takhle! Pokud nemáte rádi cibuli, můžete ji úplně vynechat a udělat si pouze glazovanou mrkev, i tak bude jídlo určitě skvělé! A křupavé mandle pokrm hezky doplní. Dobrou chuť!
Připravte si zeleninu. Mrkve očistěte, oloupejte a odstraňte nať (na ozdobu můžete nechat kousek zelených konců). Všechny cibule oloupejte, rozpulte a rozeberte na plátky. Zeleninu nasypte do hrnce, přidejte máslo, cukr, sůl a pepř. Zalijte hrnkem vody a zakryjte hrnec kusem alobalu. Přiveďte k varu a vařte při střední teplotě asi 15 minut – dokud není mrkev měkká. Poté sundejte alobal, přidejte mandle a zredukujte vodu na hustou glazuru. Nakonec zakápněte šťávou z limetky. Zeleninu udržujte teplou.
V malém rendlíčku zahřejte šťávu z limetky, sójovou omáčku a med. Povařte, dokud se med úplně nerozpustí. Do servírování udržujte omáčku teplou.
Kachní prsa dočistěte, kůži nařízněte do mřížky, ochuťte solí a pepřem stranu s čistým masem a potřete olivovým olejem. Maso opečte na pánvi nejdříve kůží dolů dozlatova, otočte na druhou stranu, lehce opečte a dejte dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C – cca 6 – 8 minut. Poté nechte 10 minut odležet a krájejte na plátky. Servírujte s glazovanou zeleninou a polité sladkou omáčkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI