Ingredience: | |||||
kachní prsa s kůží | dle potřeby | švestkový základ na omáčku, případně 250ml povidel | 1 sklenice | portské víno | 200 ml |
velká cibule | 1 ks | česnek | 1 malý stroužek | citron - kůra z něj | 1/2 ks |
balzamiková redukce nebo balzamikový ocet | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži ostrým nožem nařežeme do mřížky. Na dobře rozpálené pánvi je z obou stran opečeme přibližně 5 minut - nejprve kůží dolů, ta pustí dostatečné množství tuku, a prsa se nepřipálí. Takto předpřipravená prsa odložíme do pekáčku a ve vhodnou dobu je v troubě rozehřáté na 200 stupňů po dobu 20 minut dopečeme - tak, aby šly rovnou z trouby na talíř, tedy poté, co máme připravenou omáčku i přílohu. Ve vypečeném tuku osmahneme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli. Poté krátce zarestujeme nasekaný česnek, základ zalijeme portským vínem a necháme ho odvařit. Přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kúru, povidla (švestkový základ nebo pokrájené švestky) a vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se nedobereme požadované omáčkové konzistence. Hotovou omáčku podle potřeby osolíme, a dochutíme čerstvě mletým pepřem a balzamikem. Po odstavení do ní vmícháme plátek másla. Podáváme třeba s bramborovou kaší.
Místo povidel můžete použít cca 10 vyzrálých a měkkých čerstvých švestek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI