Ingredience: | |||||
kachní prsa s kůží | 2 ks | bílé víno | 50 ml | med | 2 lžíce |
tymián | 1 lžička | pesto z medvědího česneku | 1 lžička | citronová šťáva | 1 lžička |
škrob na zahuštění | 1/2 lžičky | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Na Velikonoční pondělí to chtělo něco speciálního, svátečního a jarního, takže jsem se rozhodla poprvé připravit kachní prsa. Červené víno ve spojení s kachnou je už takový evergreen, tak jsem schválně zkusila bílé a byla to také výborná kombinace.
Kachní prsa očistíme a kůži na několika místech nařežeme, aby se maso lépe propékalo. Z obou stran osolíme a opepříme bílým pepřem. Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem dáme nasucho opékat prsa, kůží dolů. Kachna pustí vlastní šťávu, takže není nutné přidávat další tuk. Opékáme asi 5 minut, až začne kůže zlátnout. Poté obrátíme, přiklopíme poklicí a pečeme ještě dalších asi 5 minut (nebo méně, podle toho, jak máme rádi propečené). Mezitím si smícháme všechny ingredience na omáčku. Opečená prsa vyndáme a uzavřeme do vzduchotěsné nádoby, kde necháme odpočinout. Z pánve slijeme přebytečný tuk, pokud je ho příliš a nalijeme omáčkovou směs. Povaříme pár minut, aby se odpařil alkohol, a zahustíme trochou škrobu. Ještě trochu provaříme a můžeme podávat. Prsíčka nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme například se šťouchaným bramborem, pečeným bramborem nebo kaší. Dobrou sváteční chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI