Ingredience: | |||||
kachní prsa | 2 ks | pomeranč | 3 ks | tymián | pár snítek |
sůl | špetka | pepř | špetka | pomerančová marmeláda | trocha |
cukr | špetka | citronová šťáva | dle chuti |
Chuť masa a ovoce mě vždy lákala a kachna a pomeranče to dohromady jde :)
Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zprudka opečeme kůží dolů. Přendáme do pekáčku a v troubě dopečeme cca 15 minut.
Do pánve, kde se opékala prsíčka, nalijeme pomerančovou šťávu, osolíme, přidáme cukr, pomerančovou marmeládu nebo med a svaříme cca na polovinu.
Nakonec lehce zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár koleček pomeranče a pomerančovou kůru necháme prohřát.
Upečená prsíčka cca na 10 minut zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Pak krájíme šikmo na plátky a na talíři přelíváme pomerančovým rozvarem a zdobíme plátkem pomeranče.
Jako příloha jsou nejlepší americké brambory, hranolky, ale byla by dobrá i rýže.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI