Ingredience: | |||||
kachní prsa s kůží | 2 ks | suché červené víno | 6 lžic | rybízová zavařenina (rybíz alá brusinky) | 5 lžic |
tmavé balzamico | 1 lžíce | akátový med | 1 lžíce | máslo | 1 plátek |
škrob na zahuštění | 1 lžička | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Příloha: | |||||
brambory s pažitkou | dle potřeby |
Dnešní pošmourný den potřeboval trochu rozsvítit a to se myslím povedlo skvěle...
Kachní prsa opravdu dobře osolíme s obou stran a opepříme. Kůži podélně nařežeme, aby se maso lépe propeklo. Na rozpálené nepřilnavé pánvi bez tuku (kachna ho má sama dost) opékáme kůží dolů asi 7 minut. Poté slijeme přebytečný tuk z pánve a prsa obrátíme. Ztlumíme plamen a přikryté ještě pečeme dalších 7 minut. Během pečení si můžeme připravit ingredience na omáčku a to tak, že si v mističce smícháme červené víno, zavařeninu, balzamico a med. Lžičku škrobu rozmícháme v trošce vody. Hotová prsa vyjmeme z pánve a necháme pár minut odpočinout třeba v mírně vyhřáté troubě (50 stupňů). Do pánve přidáme směs na omáčku a krátce povaříme, aby se odpařil alkohol. V této chvíli si do omáčky ještě vlijeme šťávu, kterou mezitím pustila kachní prsa. Poté přidáme škrob, rozmíchaný ve vodě, který nám omáčku pěkně zahustí. Pár minut ještě povaříme (za stálého míchání), aby se ztratila škrobová pachuť. Na závěr ještě necháme rozpustit plátek másla na zjemnění a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s pažitkou. Přeji dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI