Ingredience: | |||||
kachní stehna (jiná část kachny) | dle potřeby | cibule | 1 ks | pomeranč | 1 ks |
med | 1 lžíce | olej | 2 lžíce | sušené brusinky | 2 hrsti |
brusinková marmeláda | 2 lžíce | sůl | dle chuti | tymián | dle chuti |
Dobroty z jednoho pekáče jsou nejlepší! Rychlé, jednoduché a skvělé v tom, že chutě se krásně propojí a zintenzivní.
Pomeranč z jedné poloviny vymačkejte, druhou polovinu oloupejte a rozeberte na měsíčky. Pomerančovou šťávu smíchejte se lžící medu, dvěma lžícemi oleje a tymiánem na marinádu (pro dospělé můžete přidat i kapku něčeho ostřejšího, například koňaku), ve které "vykoupejte" maso. Maso také nezapomeňte osolit.
Pekáč vymažte (ideálně zcela nedietně kachním sádlem), přidejte na kostky nakrájenou cibuli, zbylý pomeranč, dvě hrsti brusinek a také marinované maso. Pokud chcete kachnou péct rovnou i přílohu, můžete přidat i na kostičky nakrájené brambory. Dle potřeby případně ještě podlijte (zvlášť pokud jste do pekáče dali brambory), přiklopte a pečte ve troubě vyhřáté na cca 120°C do změknutí masa - bude to trvat alespoň dvě tři hodiny, ale konfitování při této nižší teplotě se vám vrátí na chuti masa, věřte mi. Závěrem dopečte na vyšší teplotu bez poklice - do zlaté kůrčičky.
Z pekáče po upečení vyjměte maso (a případně i brambory) a ingredience společně s částí výpeku rozmixujte se dvěma lžícemi brusinkové marmelády na voňavou nasládlou omáčku, kterou podávejte ke kachně.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI