Ingredience: | |||||
kamut | 200 g | fazole hnědé Borlotti | 400 g | paprika | 100 g |
rajčata | 100 g | sůl | špetka | olivový olej | lžíce |
Oproti pšenici vynikají zrna kamutu dvojnásobnou velikostí a vyšším obsahem živin. Kamut má mimořádně vysoký obsah selenu, nenasycených mastných kyselin, zinku a hořčíku. Pokud vám některý z těchto prvků chybí, doporučuji tento recept.
Jako první krok je uvařit kamut. Ten propláchneme a vaříme 50 - 60 minut v 500 ml vody s troškou soli a oleje. Pokud je uvařený přidáme do něj fazole, nakrájenou papriku a rajčata. Vše prohřejeme a můžeme podávat s domácím chlebem v BIO kvalitě.
Kamut: starodávný druh pšenice, která nebyla dotčena žádnými zemědělskými postupy. Hodně se o něm začíná mluvit v odvětvích celiakie....
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI