Kančí guláš zpět

Ingredience:
kančí maso1 kgcibule1 kgbobkový list1 ks
nové koření2 kscelý pepř5 ksjalovec3 ks
červená paprika1 lžícebrusinková marmeláda2 lžícesádlo / olej
chilli paprička1 kssmetana ke šlehání2-3 lžícestroužky česneku5 ks
starší chleba1 krajíccibule na ozdobu1/2 ks
kančí maso 1 kg, cibule 1 kg, bobkový list 1 ks, nové koření 2 ks, celý pepř 5 ks, jalovec 3 ks, červená paprika 1 lžíce, brusinková marmeláda 2 lžíce, sádlo / olej , chilli paprička 1 ks, smetana ke šlehání 2-3 lžíce, stroužky česneku 5 ks, starší chleba 1 krajíc, cibule na ozdobu 1/2 ks

Příprava

Kdo by nemiloval guláše, natož kančí?! Kdo nepoužívá jalovec, děláte chybu...vřele na zvěřinu doporučuji. Chuť jalovce je na mase prostě vynikající.

Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené maso a restujeme, dokud nepustí šťávu. Přidáme papriku a ještě chvíli mícháme ale dáváme pozor, aby se nám paprika nespálila a nezhořkla. Zalijeme studenou vodou do poloviny masa. Přidáme utřený česnek, čili papričku a brusinkovou marmeládu. Maso dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme je nastrouhaným chlebem a dobře provaříme. Nakonec guláš zjemníme smetanou. Podáváme s chlebem, nebo knedlíkem a zdobíme kroužky cibule.

Doboru chuť!

2015-03-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostpodzim
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI