Ingredience: | |||||
kančí maso | 1000 g | cibule | 1000 g | povidla | 200 g |
hovězí vývar | 1000 ml | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
bobkový list | dle chuti | jalovec | dle chuti | rozmarýn | dle chuti |
listová petržel | dle chuti |
Je mnoho způsobů jak udělat dobrý guláš. Obvykle, když vařím pro sebe, dělám si pikantní základ, aby mělo jídlo pořádný říz. Dnes jsem však použil jednu z mých oblíbených variant, a sice snoubení zvěřiny se sladkými chutěmi. Zvolil jsem povidla, která výborně doplňují chuť divokého masa.
V hrnci jsem orestoval cibulku tak, aby měla co nejtmavší barvu. Přidal jsem na kostky nakrájené maso a restoval tak dlouho, dokud nepustilo trochu vody. Počkal jsem, až se voda odpaří a přidal povidla. Vše jsem důkladně promíchal a zalil vývarem. Pak už stačí jen přidat sůl, pepř, bobkový list, jalovec a rozmarýn a vařit tak dlouho, dokud maso není hezky měkké.
Na ozdobu jsem si orestoval cibulku a posypal petrželkou. Doporučená příloha je chléb.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI